Začetki podjetja Sistemi Eragon d.o.o. segajo v leto 1991, ko smo v sklopu obrti pričeli s trženjem gorilnikov na premog, ki so bili plod lastnega razvoja. Takrat smo pridobili tudi prvi patent, ki se je nanašal na omenjeni gorilnik. Z zmanjševanjem uporabe premoga, kot energenta za ogrevanje, smo pristopili k razvoju gorilnika na lesno biomaso.

Plod večletnega razvoja je tehnologija zgorevanja biomase v fluidni plasti, na podlagi katere delujejo naši gorilniki. Omenjena tehnologija se je izkazala kot zelo učinkovita tako v smislu izgorevanja (kvalitetne emisije dimnih plinov, ki so v skladu z zakonodajo) kot tudi v doseganju visokih izkoristkov biomase oz. pelet. Tehnologija zgorevanja biomase v fluidni plasti je tudi patentirana. Omenjena tehnologija se zelo učinkovito uporablja tudi v industrijskih gorilnikih večjih toplotnih moči npr. 800kW / 7000kW, kot gorivo se pa lahko koristi odpadni lesni prah, žagovina, sekanci, peleti ipd. oz. izkoristimo lesni odpadek, ki nastaja kot stranski produkt v lesno predelovalni industriji.

Razvoj je v nadaljevanju potekal v smeri razvoja hlajenja kurišča, s katerim smo po večletnih testiranjih prišli do zaključkov, da je najprimernejša oz. najučinkovitejša metoda za zaščito gorilne komore, vodno hlajeno ali šamotno/keramično kurišče. Posledično je nastala paleta proizvodov industrijskih kotlov katere danes uspešno tržimo pod blagovno znamko Eragon. hlajeni gorilnik na pelete Eragon.

Naše poslovanje je bilo ocenjeno z AAA certifikatom bonitetne odličnosti, ki potrjuje,
da smo zaupanja vreden poslovni subjekt tako v odnosu do naših strank kot tudi poslovnih partnerjev.Vizitka podjetja:

SISTEMI ERAGON, OGREVANJE NA BIOMASO, d.o.o.

Slovenska cesta 39
5281 Spodnja Idrija
Direktor: Andrej Peternelj
ID za DDV: SI86616595
Matična št.: 3499120
Poslovna tradicija: 1989
Tržno okolje: lokalno 5%, Slovenija 65%,  Evropska unija 15%, nekdanja Jugoslavija 15%
ERAGON - tradicija, izkušnje, kakovost. Na trgu že več kot 25 let.