Večji kotli - gorilniki - termogeni

Za namen ogrevanja večjih stavb, rastlinjakov oz. večjih porabnikov serijsko proizvajamo GORILNIKE S KOTLI:
- 40/65 kW
- 65/110 kW
- 110/180 kW
- 180/300 kW
- 300/600 kW
- za večje toplotne moči se kurilna naprava izdela po želji naročnika

Za namen ogrevanja proizvodnih hal, rastlinjakov, napihljivih hal ipd. serijsko proizvajamo GORILNIKE Z GENERATORJI TOPLEGA ZRAKA - TERMOGENI:
- 40/65 kW,
- 65/110 kW,
- 110/180 kW,
- 180/400 kW.
- za večje toplotne moči se kurilna naprava izdela po želji naročnika


Generator toplega zraka ERAGON

Kurišče je izdelano iz ognjevzdržne pločevine, katera je tudi ojačana z rebri. Plamen iz gorilnika vstopa v kurišče (plamenico), ko v nadaljevanju potuje tok dimnih plinov preko kanala v cevni izmenjevalec ter kasneje preko ventilatorja dimnih plinov in dimnika na prosto. Centrifugalni ventilator, ki je nameščen v spodnjem delu generatorja, potiska zrak po celotni notranjosti generatorja (preko plamenice in cevnega izmenjevalca), obenem se segreva, ko nase prevzema toploto in s tem ohlaja notranjost generatorja. Vroč zrak se vnadaljevanju po kanalih vpihuje npr. v napihljivo halo.


Primer - Kotel ERAGON toplotne moči 180 kw

Kotel tipa ERAGON je izdelan iz kotlovske pločevine in cevi v varjeni izvedbi. Kotel je konstruiran kot večvlečen z namenom doseganja visokih izkoristkov goriva. Omenjena tehnologija, dolgoletne izkušnje ter nenehno iskanje novih rešitev na razvojnem področju, omogočajo veliko konkurenčno prednost. KOTLI tipa ERAGON tvorijo z GORILNIKOM ERAGON zaključeno celoto kurilne naprave z dobrimi kurilnimi lastnostmi. Fluidno izgorevanje poteka pri temperaturi 1200°C.


V ponudbi imamo tudi različne silose za skladiščenje pelet, vključno z dozirnimi sistemi.

ERAGON - tradicija, izkušnje, kakovost. Na trgu že več kot 25 let.