Predelava obstoječih kotlov z gorilnikom na pelete ERAGON

VODNO HLAJENI GORILNIK na pelete ERAGON,
nastavljive moči od 5 do 35 kW

Gorilnik ERAGON ima vgrajeno tehnologijo vodnega hlajenja s kotlovno vodo, ki se je tekom večletnih testiranj izkazala za najuspešnejši način zaščite gorilne komore gorilnika. S tem smo dosegli najučinkovitejše hlajenje gorilne komore, ki je na takšen način uspešno zaščitena pred previsokimi temperaturami, kar večkratno podaljša življenjsko dobo gorilnika. Gorilniki Eragon so tako dejansko nedotrajani tudi v visoki starosti. Posledično smo eni redkih ponudnikov ogrevalnih sistemov, ki vam lahko nudimo 5 let garancije na komoro-kurišče gorilnika. 

Prav princip vodnega hlajenja kurišča nosi dve dodani vrednosti - z uspešnim sprejemom visokih temperatur nase ščiti komoro gorilnika in hkrati preprečuje toplotne izgube, ki jih izničuje (so zgolj entalpijske). Vsa toplota se tako usmerja v centralno ogrevanje, brez da bi jo izgubljali v kurilnici - posledično v kurilnici ni vroče.
 
Gorilnik ERAGON, ki je močnejše konstrukcije, je priključen na spodnji, čelni del kotla. Njegov najvitalnejši del je izdelan iz brezšivne vodno hlajene jeklene cevi (Mannesmann), debeline cca 8 mm.

Proces zgorevanja v gorilniku deluje po patentiranem principu zgorevanja v več fazah. Najprej se pri temperaturi nad 100°C izloči voda, naslednja faza poteka med 100 in 500°C, ko v področju plamenišča razpade del lesne mase v toplotno energijo, del pa se pretvori v neizgorele pline, ti pa nato zgorijo pri cca 1200°C. Pri takem načinu zgorevanja dosežemo popolno zgorevanje lesne mase in najnižjo vrednost škodljivih emisij dimnih plinov. Zrak, potreben za zgorevanje, vpihuje v komoro ventilator preko zračnega kanala, v katerega je vgrajen tudi električni patronski grelec, ki v fazi vžiga segreje vpihovani zrak za zgorevanje do temperature, pri kateri se vžgejo peleti. Ko temperatura po vžigu goriva v kurišču (komori) gorilnika naraste na delovno temperaturo, se električni patronski grelec samodejno izključi. 

Naši sistemi omogočajo tudi kombinirano kurjenje pelet in drv brez demontaže gorilnika.

Za montažo gorilnika ERAGON na obstoječi kotel je največkrat potreben ogled oz. za okvirno ponudbo lahko pošljete tudi slike kotla na naš elektronski naslov info@eragon.si, da vam podamo povratno informacijo ali je kotel primeren za sanacijo z gorilnikom na pelete.

Več o konkurenčnih prednostih GORILNIKA ERAGON >>

Več o peletnem sistemu ERAGON HIT 30 >>

Nudimo tudi:

  • Različne tipe zalogovnikov za pelete
  • Svetovanje vključno z ogledom pooblaščenega monterja na vašem domu
  • Prigradnjo gorilnikov na obstoječe kotle
  • Vgradnjo naših kotlov – gorilnikov – izvedba na ključ


                                                   

 

ERAGON - tradicija, izkušnje, kakovost. Na trgu že več kot 25 let.