Začetki podjetja Sistemi Eragon d.o.o. segajo v leto 1991, ko smo v sklopu obrti pričeli s trženjem gorilnikov na premog, ki so bili plod lastnega razvoja. Takrat smo pridobili tudi prvi patent, ki se je nanašal na omenjeni gorilnik. Z zmanjševanjem uporabe premoga, kot energenta za ogrevanje, smo pristopili k razvoju gorilnika na lesno biomaso.

Plod večletnega razvoja je tehnologija zgorevanja biomase v fluidni plasti, na podlagi katere delujejo naši gorilniki. Omenjena tehnologija se je izkazala kot zelo učinkovita tako v smislu izgorevanja (kvalitetne emisije dimnih plinov, ki so v skladu z zakonodajo) kot tudi v doseganju visokih izkoristkov biomase oz. pelet. Tehnologija zgorevanja biomase v fluidni plasti je tudi patentirana. Omenjena tehnologija se zelo učinkovito uporablja tudi v industrijskih gorilnikih večjih toplotnih moči npr. 5000 kW, kot gorivo se pa lahko koristi odpadni lesni prah, žagovina, sekanci, peleti ipd. oz. izkoristimo lesni odpadek, ki nastaja kot stranski produkt v lesno predelovalni industriji.

Razvoj je v nadaljevanju potekal v smeri razvoja hlajenja kurišča, s katerim smo po večletnih testiranjih prišli do zaključkov, da je najprimernejša oz. najučinkovitejša metoda za zaščito gorilne komore, vodno hlajeno kurišče. Posledično je nastal produkt, katerega danes uspešno tržimo pod blagovno znamko Vodno hlajeni gorilnik na pelete Eragon. Proizvodnja je locirana v Sp. Idriji na sedežu podjetja. Vse komponente, ki so vgrajene v naših izdelkih so produkt slovenskih podjetij, s čimer se posledično zagotavlja njihova takojšnja dobava.

Naše poslovanje je bilo ocenjeno z AA certifikatom bonitetne odličnosti, ki potrjuje,
da smo zaupanja vreden poslovni subjekt tako v odnosu do naših strank kot tudi poslovnih partnerjev.Vizitka podjetja:

SISTEMI ERAGON, OGREVANJE NA BIOMASO, d.o.o.

Slovenska cesta 39
5281 Spodnja Idrija
Direktor: Andrej Peternelj
ID za DDV: SI86616595
Matična št.: 3499120
TRR: SI56 0475 2000 1546 424 (Nova KBM)
Poslovna tradicija: 1989
Tržno okolje: lokalno 5%, Slovenija 65%,  Evropska unija 15%, nekdanja Jugoslavija 15%
ERAGON - tradicija, izkušnje, kakovost. Na trgu že več kot 25 let.