GORILNIK in KOTLI na pelete Eragon za hišne kotlovnice

VODNO HLAJENI GORILNIK na pelete ERAGON je nastavljive moči od 5 do 35 kW. Dobavljiv je samostojno ali v kombinaciji s toplovodnim kotlom Eragon HIT 30. Primeren je tudi za montažo na obstoječe kotle na trda goriva.  

Z gorilnikom na pelete Eragon omogočamo uporabnikom rešitev, ki je dovršena po svoji zmogljivosti in trajnosti. Z razvito tehnologijo vodnega hlajenja smo večkratno podaljšali življenjsko dobo kurilne naprave. Gorilnik tako ne zahteva posebnega vzdrževanja - izkušnje kažejo, da so stroški potrošnih komponent, ki jih lahko zamenja kupec tudi sam, zgolj okrog 20 eur letno. 

Gorilnik Eragon je hlajen s kotlovno vodo iz ogrevalnega omrežja, kar je podobno principu hlajenja avtomobilskih motorjev, ki so bili sprva zračno hlajeni, nadaljnji razvoj pa je narekoval hlajenje s hladilno tekočino. Voda je po svoji strukturi, v primerjavi z drugimi načini hlajenja (npr. zračnim), zmogljivejši medij za prevzem toplote, ki se v konkretnem primeru tvori v gorilniku. Moč visoke temperature, ki bi sicer hitreje dotrajala kurišče gorilnika, se z napeljavo vodnega hlajenja preusmerja v centralno ogrevanje. Gre za učinkovit princip izvedbe, ki uspešno ščiti trajnost gorilne naprave in izniči izgube, ki so zgolj entalpijske. Gorilnik ERAGON omogočajo tudi kombinirano kurjenje pelet in drv brez demontaže gorilnika.

Več o prednostih in posebnostih gorilnika ERAGON lahko preberete v predstavitvah: 

GORILNIK na pelete ERAGON (5 - 35 kW)

 Moč gorilnika: Min: 5 kW
Max: 35 kW
Več informacij
Peletni sistem ERAGON HIT 30

 Moč kotla: Min: 9 kW
Max: 30 kW

 Več informacij
 
ERAGON - tradicija, izkušnje, kakovost. Na trgu že več kot 25 let.